Cuba Democracia y Vida

La voz en Suecia de los cubanos cívicos de intramuros y del exílio

Editor y Redactor: Guillermo Milán Reyes, Miembro del Instituto Nacional de Periodismo Latinoamericano (INPL)

For more publications in English
or Swedish click on respective
flag above

Cantidad de Visitantes: 46 598 263

Google


 Enlaces
DIARIO DE CUBA
INFOBAE
BPI tv VIDEOS
LA PATILLA. WEB VENEZOLANA DE NOTICIAS.
CUBANET
EL PITAZO
NTN24 AMÉRICAS
NTN24 VENEZUELA: VIDEOS YOUTUBE
MARTÍ NOTICIAS
PÁGINA WEB OFICIAL DE UNPACU.
WEB DE YOUTUBE DE LA UNIÓN PATRIÓTICA DE CUBA LAS GLORIOSAS FUERZAS PACÍFICAS UNPACU.

PATRIA DE MARTI
MEDICINA CUBANA
PANAM POST: NOTICIAS Y ANALISIS DE LAS AMERICAS.
ESTADO DE SATS VIDEOS.
DIARIO LAS AMÉRICAS.COM
BLOG "VOZ DESDE EL DESTIERRO" DEL EX-PRESO POLÍTICO JUAN CARLOS HERRERA ACOSTA.
DOLAR TODAY
EL NACIONAL. CARACAS VENEZUELA.
UNIVERSO INCREIBLE- OSCAR SUAREZ
RELIGION EN REVOLUCION.
Observatorio Cubano de Derechos Humanos.
ABC.ES INTERNACIONAL
EL NUEVO HERALD
EL PAÍS
NACAN: VIDEOS DESDE CUBA.
FORO ANTITOTALITARIO FANTU
14 Y MEDIO. DIARIO HECHO EN CUBA.
Hur fick svensken Aron Modig de avlidna kubanska dissidenternas mobiltelefoner? Detta frågar sig Angel Carromero i sin bok "Död under tvivelaktiga omständigheter". Av Eva Belfrage.
  
16-07-2014


Hur fick svensken Aron Modig de avlidna kubanska dissidenternas mobiltelefoner? Detta frågar sig Angel Carromero i sin bok  ”Död under tvivelaktiga omständigheter”.

Översättning och kommentarer: Eva Belfrage
16 juli 2014

Spanioren och ledaren för Partido Populars ungdomsavdelning, Angel Carromero var chaufför i en hyrbil som var på väg från Havanna till Santiago de Cuba, men rammades och kördes på av en blå bil snett bakifrån. I framsätet bredvid Angel satt svensken Aron Modig, ledare för Kristdemokraternas Ungdomsavdelning och i baksätet den kände dissidentledaren Oswaldo Paya och hans kamrat från de Kristna Frihetsrörelsen, den unge Harold Cepero. Händelsen ägde rum i Bayamo, den 22 juli 2012 och kubanska myndigheter hävdar att Carromero hade kört i över 100 kilometers hastighet, vilket var en omöjlighet på den dåliga vägen, och hade krockat mot ett träd, som orsakat Payas och Ceperos död. Det var ett litet träd, som efter olyckan inte visade tecken på skador från en kraftig bilkrock och både Carromero och Modig har bekräftat att de aldrig körde på något träd.  Filmade ”bevis” från den kubanska regimen visar egendomligt nog flera olika positioner på bilen, ute på vägen, vid trädet och nere i en sluttning, och allt tyder på att bildbevisen var manipulerade och arrangerade.

Aron Modig har bestämt vidhållit att han inte kommer ihåg någonting av händelsen, eftersom han sov. Han släpptes fri från Kuba efter en vecka och har sedan dess hållit fast vid att han ingenting minns.

Angel Carromero fängslades och dömdes till fyra års fängelse på Kuba, men lyckades med hjälp av den spanska regeringen föras över till Spanien, där han fortsätter att avtjäna sitt straff, trots överklaganden och familjen Payás kamp för att få honom oskyldigförklarad.

Efter bilkollisionen tas Angel Carromero till ett sjukhus i Bayamo, där han övervakas av militärer. I sin bok beskriver han vad som hände med Oswaldo Payas och Harold Ceperos mobiltelefoner, och den gåta det är än idag hur de hamnade i Aron Modigs händer.

Kanske Modig kan förklara detta och berätta mer i dag, två år efter händelsen, nu när han också har lämnat Kristdemokraterna och politiken. Mobiltelefonerna tyder på att Modig har haft kontakt med de kubanska dissidenterna innan de dog, d v s sannolikt mördades av den kubanska säkerhetstjänsten och han bör därför veta mycket mer än han hittills har velat berätta.

Oswaldo Paya’s familj har fått ett inflytelserikt internationellt stöd för kravet på en oberoende internationell utredning av omständigheterna kring Payás och Ceperos död och Angel Carromero’s vittnesmål är givetvis av stor betydelse för en sådan.

Utdrag ur Ángel Carromero’s bok Muerte bajo Sospecha (Död under tvivelaktiga omständigheter) om omständigheterna kring bilkraschen på Kuba som ledde till Oswaldo Payás och Harold Ceperos död. (översättning: CDV.org)

”Jag var ensam, ingen fanns som jag kunde be om hjälp. Jag hade varken telefon, pass eller pengar. Jag frågade en sjuksköterska var mina kamrater var. Hon svarade att de andra tre var på väg till sjukhuset.

Det gick en lång stund.
Allteftersom sjuksköterskor kom förbi frågade jag samma sak om och om igen. Samma frågor fick samma svar och det ingav allt mindre hopp. I början talade de om fyra personer i bilen och att de andra snart var på väg till sjukhuset. Det lugnade mig. Om jag var den första som kom dit och jag mådde bra, så borde de andra vara i gott tillstånd, eftersom man alltid för den allvarligast sårade till sjukhuset först. Men senare talade de om bara tre i bilen och till slut bara om två personer.

Vid ett tillfälle öppnades en dörr och en säng med Aron Modig fördes in. De placerade honom vid min sida.
- Herre Gud Aron, utbrast jag. De körde på oss bakifrån och tvingade oss av vägen. De kommer att döda oss.
- Ja det är möjligt, svarade Aron.

Jag glömmer aldrig detta svar. Vi behövde ringa och underrätta någon om vår situation. Jag bad honom om hans mobil, som han faktiskt hade.

Jag ringde till Cayetana. Det hördes inte bra och samtalet avbröts då och då. Men jag lyckades i alla fall göra mig förstådd och han borde förstå hur allvarligt läget var och att vi var på sjukhus. Jag kunde också tala med min vän Borja. Fortsatta försök att ringa lyckades inte. Jag gav tillbaka telefonen till Aron, som också försökte få kontakt med några vänner i Sverige.

Sen gav mig Aron två mobiltelefoner, av gammal modell, de som Oswaldo och Harold hade använt. Jag frågade honom inte hur han hade lyckats få dem. Än idag är det en gåta hur han hade fått dessa telefoner. Jag försökte ringa med telefonerna, men det var omöjligt. Jag la dem i mina byxfickor.

En sjuksköterska följd av en grupp militärer skilde oss åt. De förde mig till en avlång sal, där det fanns flera sängar och personer. Sedan tog de mig till huvud och lungröntgen. Röntgenapparaterna var som på sjukhus från sextiotalet. De gjorde flera omtagningar då de sa att bilderna inte dög. Jag var rädd att detta bara var ursäkter för att de ville utsätta mig för upprepad strålning.

När jag kom tillbaka till den allmänna salen, satte de mig i dropp. De tog blodprov. Allt verkade mycket rudimentärt. Jag frågade sjuksköterskorna igen för att försöka få mer information. En av dem sa att de var förbjudna att tala med mig. Jag var bedrövad och undrade hur jag skulle komma därifrån, när en grupp militärer omringade min säng.

En av dem talade och sade bestämt att det inte var fråga om någon kollision. Ingen bil hade kört på oss. Hur mycket jag än vidhöll det, så hade det enligt dem inte skett. Jag svarade förstås att det var lögn, att det inte var fråga om en olycka utan att det var uppenbart att vi hade blivit påkörda. Han slog mig då i ansiktet. I en lugn ton som kontrasterade mot örfilarna, la han till: ”Du är för ung för att bli kvar här på ön i åratal, du bör besluta dig för om du ska samarbeta eller inte. Vi kan behandla dig väl eller illa, men det beror på dig. Din bekännelse avgör din framtid.”

En annan militär presenterade sig som ”Kuba expert”. Han förklarade att jag inte skulle vara dum och att om jag samarbetade skulle jag klara mig. Han läste upp den officiella versionen som jag var tvungen att lära mig att upprepa: ”vi körde i hög hastighet och vägen var plötsligt grusig, jag bromsade inför en grop och så tappade jag kontrollen över bilen”.

Jag upprepade flera gången ”Kuba expertens” version, medan de rev sönder mitt första vittnesmål. Jag tvingades skriva på den ”nya versionen” av händelserna. Jag skrev under med förvriden handstil och annorlunda än den första signaturen, för att försöka göra det uppenbart för alla att jag befann mig i omständigheter som förhindrade mig att besluta om jag skulle underteckna eller ej.

/…./Jag tittade på droppet och de gav mig en spruta med lugnande medel. Jag föll i djup sömn. Jag försökte kämpa emot. Om jag stängde ögonen skulle jag somna. Det var en häftig kamp mellan min vilja och det lugnande medlet.

/…/ Jag vaknade plötsligt. De hade bytt övervakare, nu var det en kvinna. Jag anförtrodde henne att jag var orolig för de andra. Hon svarade att Aron var i andra ändan av salen. Jag frågade henne om det var möjligt att få tala med honom, eftersom han bara talade engelska och jag skulle kunna översätta för honom. Hon svarade att det inte var nödvändigt. Då utmanade jag henne och bönade om att hon skulle ge mig Arons mobiltelefon, att hon skulle ha förståelse och låta mig få skriva ett meddelande till min mamma. Jag vet inte om det hos denna kvinna ändå fanns någon sorts medkänsla, men hon kom iallafall med mobilen.

Jag skickade ett meddelande till Cayetana och det var ett alarmerande meddelande: ”Hjälp vi är omringade av militärer”. Jag raderade sen texten och lämnade tillbaka telefonen. Hon betraktade mig noggrant, som om varje gest jag gjorde hade betydelse eller var viktig. Jag kunde bara undvika hennes blick om jag stängde ögonen.

Jag kom ihåg att jag hade de två telefonerna, som Aron gett mig i början när han kom in på sjukhuset. Kanske var jag inte riktigt klok, men jag var desperat eftersom jag trodde att de skulle döda mig och jag ville inte att de skulle få tag i någon information av värde från de två kubanerna och jag beslutade att radera innehållet och göra mig av med telefonerna.  Det var verkligen inte lätt, jag var kopplad till ett dropp och övervakaren släppte inte ögonen från mig och missade inte den minsta rörelse jag gjorde. Den enda lösningen var att be att få gå på toaletten och kasta telefonerna i någon papperskorg, eller var som helst.

Jag tog droppet och hon förde mig mot en halvtrasig trädörr till en toalett. Jag försökte stänga den men hon stoppade mig. Jag sa att jag skulle göra något mer än kissa. Jag fick stänga dörren. Jag hade ont om tid och stora svårigheter. Jag var halvt neddrogad, med en arm som inte kunde användas och en militär som väntade på andra sidan dörren. Papperskorgen var för liten och den var tom. Hur skulle jag gömma telefonerna utan att de upptäckte dem? Fönstret var stängt, dessutom var det på undervåningen och om jag öppnade fönstret och slängde ut dem skulle de lätt hitta dem. Den enda möjligheten var toaletten. Jag öppnade telefonerna, tog ut SIM-korten och kastade dem i toaletten. Jag letade efter spolaren men den var trasig och det fungerade inte. Det fanns ingen annan utväg än att med handen tvinga ned dem så långt det gick. Jag torkade mig med toapapper, behöll telefonerna utan korten och skyndade mig ut ur toaletten.

Sen ville jag öppna telefonerna och radera registren för samtal och meddelanden. När ändå allt var förlorat var min enda önskan att skydda de uppgifter som dessa telefoner skulle kunna avslöja.

Jag tog tillfället i akt när en vakt var distraherad och med huvudet under lakanet började jag radera allt. När jag var klar, la jag telefonerna i ett av facken i min ryggsäck*, som de tidigare hade lagts vid sidan av min säng. Jag somnade in alldeles utmattad.”

- - - - - - - -

*CDV.ORG Not: Carromero uppger i sin bok att telefonerna senare togs av säkerhetspolisen, men att de aldrig nämndes eller togs upp vid något förhör eller kontakt med Angel Carromero.

_________________________________________

 

 

 


 

 

Kommentarer


 Få en ny utmaning


 
21-10-2018KUBA: TIDEN STÅR STILLA. Av Eva Belfrage. + videos.
25-01-2018Kubanska präster i öppet brev till Raúl Castro: Tiden rinner iväg, det är dags för en fredlig förändring.
08-05-2017Cubazuela hotar den regionala säkerheten. Av Juan Antonio Blanco.
06-12-2016Spionernas och propagandans mästare Fidel Castro är död, men hans verksamhet i Sverige har inte upphört. Av Eva Belfrage.
02-12-2016Fidel Alexander "den förskräcklige" Castro, "större än superman" och "inte normal". Av Eva Belfrage.
02-10-2016Kristdemokratiskt Internationellt Center (KIC) om Sveriges samarbetsstrategi med Kuba om 90 miljoner kronor till år 2020: Glöm inte bort de förbjudna!
29-09-2016Debattinlägg av Erik Jennische i SVD om 90 miljoner-biståndet till Kuba. Replik från Statssekreterare Ulrik Modéer.
24-04-2016Kuba och effekterna av Obamas besök. Av Eva Belfrage.
06-03-2016Civil Rights Defenders: Varför får Castro bestämma, Margot Wallström? av Robert Hårdh och Erik Jennische.
06-11-2015Ekonomisk Expert: Den enda lösningen för Kuba är att avskaffa det kommunistiska systemet. EFE.
23-04-2015SVT Nyheter: Inflöde från väst skapar nya spänningar i Kuba.
27-03-2015Allvarliga varningssignaler från Kubas politiska polis mot känd oppositionsledare. Av Eva Belfrage.
23-02-2015Massarresteringar på femårsdagen av Orlando Zapatas Tamayos död i Castros gulag. Av Eva Belfrage.
18-02-2015Det latinamerikanska undantaget – massinvandring fungerar visst. Av Erik Jennische.
06-02-2015Dialogen mellan Kuba och USA har inletts. Av Eva Belfrage.
18-12-2014Opposition anser att uppgörelsen mellan Obama och Castro är ett förräderi mot demokratiska krafter på Kuba. Diario de Cuba.
05-11-2014Bröderna Castros dagar är räknade, men familjedynastin och militären planerar att ta över. Av Eva Belfrage.
29-09-2014Kubanen Yusnaby Pérez varnar venezolanerna för kvartersövervakning efter kubansk modell.
16-07-2014Hur fick svensken Aron Modig de avlidna kubanska dissidenternas mobiltelefoner? Detta frågar sig Angel Carromero i sin bok "Död under tvivelaktiga omständigheter". Av Eva Belfrage.
23-06-2014Castro-regimen satsar stort på kampanjer för hävande av amerikanskt embargo, men svär sig fri från människovärdiga reformer i Kuba, för att det ska ske. Av Eva Belfrage.
06-05-2014Venezuelas framtid i demokrati eller under socialistisk militärdiktatur? Av Eva Belfrage.
17-02-2014Protesterna i Venezuela: mot gatuvåld och kubanskt inflytande, och för en fri och demokratisk rättsstat. Av Eva Belfrage.
29-01-2014Operation rengöring, utrensning. Av Yoani Sánchez.
27-01-2014Karibisk komedi. Demokratiska länder inom CELAC borde opponera sig mot den kubanska regimen. El Comercio - ledare.
20-01-2014Kuba: "Den som förlorar hoppet, har ingenting mer att förlora". Av Kommendant Huber Matos, 95 år.
09-08-2013Svenska Dagbladet om den ökande massflykten från Kuba till USA.
22-07-2013Kubas vapensmuggling till Nordkorea kränker Panamas suveränitet och hotar fred och säkerhet. Av Huber Matos Benitez.
26-06-2013Biståndet till Kuba efter orkanen Sandy har inte nått befolkningen, som är desperat. Det kan explodera när som helst, säger kubansk präst. Av Juan O. Tamayo.
22-06-2013Raúl Castro går till anfall med machetes mot växande demokratirörelse. Av Eva Belfrage.
16-06-2013"Kubaniseringen" av Venezuela. Av José R. Cardenas.
08-06-2013Venezuela är ockuperat av Kuba. Av Antonio María Delgado.
29-05-2013Venezuela: Ändlös förödmjukelse. Av Milagros Socorro.
08-05-2013Seger för stor hungerstrejksaktion på Kuba. Av Eva Belfrage.
21-04-2013General Carlos Peñaloza avslöjar Castros tekniska styrning av valprocessen i Venezuela.
19-04-2013Venezuela vid farligt vägskäl. Av Eva Belfrage.
13-04-2013Vad har hänt med Chavez plan på självstyrande kommuner i Venezuela. Lars Palmgren rapporterar i Sveriges Radio Studio Ett.
04-04-2013Yoani Sánchez talar till exilkubanerna i Miami: Det finns inga vi och dom, bara vi. Vi är kubaner, därmed basta. Hjälp oss att riva muren av lögner och tystnad.
29-03-2013Kubas fattigdom drabbar särskilt svarta kvinnor. Av Juan Antonio Madrazo Luna.
13-03-2013Lars Palmgren, Sveriges Radio, ger inblickar i fenomenet Hugo Chávez.
10-03-2013Yoani Sánchez ute i världen och talar om Kuba. Av Eva Belfrage.
07-03-2013Sveriges Radios Lars Palmgren rapporterar från Kuba och berättar om informationsproblemen och hur de kringgås.
26-02-2013Våldsamma demonstrationerna mot Yoani Sánchez i Brasilien avslöjar Castros terror mot oliktänkande. Av Armando Chaguaceda.
19-02-2013Emigrerar kubaner av ekonomiska skäl? Av Roberto Álvarez Quiñones.
14-02-2013Kubas gamla tyranner. Av Eva Belfrage.
01-02-2013Utmärkt Lars Palmgren i Sveriges Radio om symbiosen Kuba-Venezuela.
18-01-2013Koleran har nu fått fäste i Havanna och turister varnas. Av Eva Belfrage.
14-01-2013Kuba vill behålla kontrollen över Venezuela efter Chávez. Av Carlos Alberto Montaner.
14-01-2013Kubas valsystem - bara för fårskallar. Av Pablo Pascual Méndez Piña.
07-01-2013Kubansk bilolycka: Àngel Carromero drogades till minnesförlust och Aron Modig sov. Hur länge ska denna kusliga fars pågå? Av Eva Belfrage.
03-01-2013Kubansk polis dödar papegoja för att trakassera ägaren, som försörjer sig på att visa fågeln för turister i Havanna. Av David Canela Piña.


¡VIVA
ALMAGRO ! Palabras sobre Cuba
del Secretario de la OEA Luís Almagro.


GUILLERMO MILÁN. EDITOR Y REDACTOR DE ESTA PÁGINA WEB: WWW.CUBADEMOCRACIAYVIDA.ORG

Eva Belfrage: Representante de la Unión Patriótica de Cuba (UNPACU) en Suecia. Editor and collaborator for the English/Swedish page of “Cuba Democracia y Vida”


Dr. Alberto Roteta Dorado. ARTÍCULOS Y OPINIONES. Colaborador de "CubaDemocraciayVida.org".

Dr Eloy González.

PEDRO CORZO. ARTICULOS Y OPINIONES.

Lcdo. Sergio Ramos. Artículos, Opiniones y Notas de Prensa.

Julio M. Shiling. Escritor, Periodista y Analista Político: ARTÍCULOS, OPINIONES, VIDEOS Y DOCUMENTOS.

JORGE HERNÁNDEZ FONSECA. ARTÍCULOS Y OPINIONES.

Alejandro Tur Valladares. ARTÍCULOS, NOTICIAS Y OPINIONES.

Lcdo. Abogado Frank Braña Fernández. ARTÍCULOS Y OPINIONES. Colaborador de "CubaDemocraciayVida.org".

Alfredo M. Cepero. Artículo, Documentos y Notas de Prensa.

PROFESOR JOSÉ VILASUSO: ARTICULOS, OPINIONES Y ENTREVISTAS.

historiador Rolando Gallardo. Cubano Asilado en Ecuador. Colaborador de esta web 100% cubana: Cuba Democracia y Vida.org

Félix José Hernández: Artículos y Fotorreportajes Culturales.

Marta M. Requeiro Dueñas. Escritora y Poetisa cubana: Artículos y Opiniones.

Carlos Díaz Olivera: Artículos y Opiniones.

GUILLERMO MILAN REYES. EDITOR Y REDACTOR DE ESTA PÁGINA WEB: "CUBA DEMOCRACIA Y VIDA. ORG"

ALFRDO PONG:CARICATURAS.

Desde Cuba: MARTHA BEATRIZ ROQUE CABELLO. Colaboradora de esta página Web "Cuba Democracia y Vida.ORG"

Dr. José Àngel Valdés García: Artículos y opiniones.

 Entrevistas realizadas a Guillermo Milán Reyes, editor y redactor de esta página Web "Cuba Democracia Y Vida, por varios periodistas de importantes periódicos en Maputo-Mozambique, a mediados del 2004.

SER CAMPESINO EN UN PAÍS LIBRE. ENTREVISTA AL SEÑOR ALF HOLMSTEN. Por: Guillermo Milán Reyes. Editor y redactor de "Cuba Democracia y Vida".
RESUMEN EN ESPAÑOL DE LA ENTREVISTA HECHA A GUILLERMO MILÁN POR EL PERIÓDICO SUECO " TIDNINGEN ÅNGERMANLAND"

DIARIO LA MARINA: PUEDES LEER NOTICIAS DESDE 1899 HASTA 1960.
ESPAÑOL:
Importante doc. UNPACU:
Programa Mínimo
y Proyecciones.

ENGLISH: 
A Minimal Programme and
Projections UNPACU.

Dr. DARSI FERRER. EN PAZ DESCANSE. TODOS LOS ARTÍCULOS Y NOTICIAS PUBLICADOS EN ESTA WEB.

Referencia en línea
Diccionario, enciclopedia y más
Palabra:
Buscar en:
Diccionario de español
Diccionario de inglés
Diccionario de alemán
Diccionario de francés
Diccionario de italiano
Diccionario de árabe
Diccionario de chino (S)
Diccionario de polaco
Diccionario de portugués
Diccionario de holandés
Diccionario de noruego
Diccionario de griego
Diccionario de ruso
Diccionario de turco
Sólo en inglés:


 
 
 
 
                     Video debajo                
        Breve Reseña de la historia     
        presidencial cubana.                
La Od
isea Castrista:
 VIDEO: RESEÑA DE LA HISTORIA PRESIDENCIAL CUBANA. LA ODISEA DEL CASTRISMO. Por Guillermo Milán. 20 de MAYO del 2018.
 
 
Canal YouTube de CDV.ORG
CANAL YOU TUBE DE CubaDemocracia y Vida.org
 

 Cuba: Derechos Humanos.
DERECHOS HUMANOS : HUMAN RIGHTS

CUBA: REPRESORES CUBANOS.
ESBIRROS CASTRISTAS
Cuba: PÁGINA PARA REGISTRAR A LOS REPRESORES O ESBIRROS DE LA TIRANÍA DE LOS CASTRO.

 
Presos Políticos de UNPACU
Presos Políticos de UNPACU

Cuba: Represión.
REPRESIÓN EN CUBA

Videos de UNPACU
CUBANOS DE A PIE OPINAN. VIDEOS REALIZADOS POR LA GLORIOSA UNPACU:

 Sobre el Mártir Oswaldo Payá:
OSWALDO PAYA SARDIÑAS: NOTAS DE PRENSA, DOCUMENTOS, VIDEOS, NOTICIAS.

Sobre Orlando Zapata.
ORLANDO ZAPATA TAMAYO. MÁRTIR DE CUBA. VIDEOS, ARTÍCULOS, OPINIONES, DOCUMENTOS Y NOTICIAS.

Cuba: Damas de Blanco.
DAMAS DE BLANCO

Noticias sobre Venezuela:
TODO SOBRE VENEZUELA.

Canal VIMEO de CDV.ORG
 Canal VIMEO de CubaDemocraciayVida.org

CLICK SOBRE ESTA FOTO PARA QUE VEA EL VIDEO DE LA ENTREVISTA A NUESTRA COMPATRIOTA Ramona Copello Castillo, madre del joven asesinado en los sucesos del 2003 en la lanchita de Regla..

LIBRO: "ASÍ SE VOTA EN CUBA" Cuba es
una pequeña Corea del Norte. A
utor,   
Leandro Querido. El libro está basado
en testimonios recogidos dentro de    
Cuba.  Click en la imagen debajo:        
 
Libro: "ASÍ  SE VOTA EN CUBA": Cuba es una pequeña Corea del Norte. Dijo el autor del libro Leandro Querido.

Haga CLIC AQUÍ para comprar el
libro  en la editorial de origen
.
 
 

ESCRITOR ELOY A. GONZÁLEZ:
NUEVO LIBRO
:
Notas sobre la
religiosidad del cubano
bajo una dictadura prolongada.
CLICK LA IMAGEN DEBAJO

NUEVO LIBRO DE ELOY A. GONZÁLEZ: Notas sobre la religiosidad del cubano bajo una dictadura prolongada.

La Habana bien vale unos Títulos
Por el Dr. Eloy A González.
CLICK SOBRE LA IMAGEN DEBAJO
“La Habana bien vale unos Títulos”. Una selección de artículos sobre Salud, Medicina y Educación Médica en Cuba. Por el Dr. Eloy A. González.

 

CLICK EN LA IMAGEN DEBAJO:
BIBLIOCUBA:  Crónicas coleccionables. Libros “Cartas a Ofelia” . Félix José Hernández

 

"Alma con Alas" 
Nuevo libro
de 
Marta M. Requeiro Dueñas.
Para comprar Click la imagen

 "LO QUE NO NOS MATÓ":
Para comprar este agradable
libro sobre la situación del
cubano de a pie, de Marta M.
Requeiro Dueñas, CLICK EN LA
IMAGEN DEBAJO.

LIBRO: "LO QUE NO NOS MATÓ". Marta M. Requeiro Dueñas

CLICK EN LA IMAGEN DEBAJO
PARA EL LIBRO EN INGLÉS.

 

 Click debajo y Compre este
hermoso libro de Manolo Pozo.
"Aurora-Poesía": Nuevo libro de Manolo Pozo. Escritor, Periodista Independiente, fue durante 14 años columnista del periódico "20 de Mayo", Ex-Prisionero Político cubano y Miembro del Nuevo Presidio Político Plantado.

 MOVIMIENTO CRISTIANO LIBERACION
EL BLOG DE DANILO MALDONADO, "EL SEXTO".
RADIO REPÚBLICA CUBA
ATeVe
ICLEP: INSTITUTO CUBANO POR LA LIBERTAD DE EXPRESIÓN Y PRENSA.
YUSNABY POST.
CUBANOS DE ADENTRO Y DE ABAJO
PUENTE DEMOCRATICO
VIDEOS DESDE CUBA: CRIOLLO "LBERAL".
PRO CUBA LIBRE
NEO CLUB
ARCHIVO CUBA
LIBERTAD DIGITAL
TELEVISIÓN ESPAÑOLA EN VIVO. TRES CANALES EN DIRECTO: CANAL 24H, CANAL 1 DE LA TVE Y CANAL DE DEPORTE.
BLOG DEL DR. MICHAEL LARRONDO: Médicos Disidentes sin Censura.
FOROFILO: Blog de Filosofía del Dr. Alberto Roteta Dorado.

 
Content Management System SimpleCMS

©2005-2019 Cuba Democracia y Vida.
E-mail: info@cubademocraciayvida.org