Cuba Democracia y Vida

La voz en Suecia de los cubanos cívicos de intramuros y del exílio

Editor y Redactor: Guillermo Milán Reyes, Miembro del Instituto Nacional de Periodismo Latinoamericano (INPL)

For more publications in English
or Swedish click on respective
flag above

Cantidad de Visitantes: 46 608 093

Google


 Enlaces
DIARIO DE CUBA
INFOBAE
BPI tv VIDEOS
LA PATILLA. WEB VENEZOLANA DE NOTICIAS.
CUBANET
EL PITAZO
NTN24 AMÉRICAS
NTN24 VENEZUELA: VIDEOS YOUTUBE
MARTÍ NOTICIAS
PÁGINA WEB OFICIAL DE UNPACU.
WEB DE YOUTUBE DE LA UNIÓN PATRIÓTICA DE CUBA LAS GLORIOSAS FUERZAS PACÍFICAS UNPACU.

PATRIA DE MARTI
MEDICINA CUBANA
PANAM POST: NOTICIAS Y ANALISIS DE LAS AMERICAS.
ESTADO DE SATS VIDEOS.
DIARIO LAS AMÉRICAS.COM
BLOG "VOZ DESDE EL DESTIERRO" DEL EX-PRESO POLÍTICO JUAN CARLOS HERRERA ACOSTA.
DOLAR TODAY
EL NACIONAL. CARACAS VENEZUELA.
UNIVERSO INCREIBLE- OSCAR SUAREZ
RELIGION EN REVOLUCION.
Observatorio Cubano de Derechos Humanos.
ABC.ES INTERNACIONAL
EL NUEVO HERALD
EL PAÍS
NACAN: VIDEOS DESDE CUBA.
FORO ANTITOTALITARIO FANTU
14 Y MEDIO. DIARIO HECHO EN CUBA.
General Carlos Peñaloza avslöjar Castros tekniska styrning av valprocessen i Venezuela.
  
21-04-2013

web/folder.asp?folderID=176

Carlos Julio Peñaloza*: Krönika över ett förebådat bedrägeri
La Patilla
20 april 2013
Översättning: Eva Belfrage

Nicolas Maduro förväntade sig att han den 14 april på kvällen skulle hamna i himmelriket och sitta i skuggan av caudillon från Sabaneta (ö.a Hugo Chavez). Jorge Rodriguez (chavisternas kampanjledare) hade lovat att de med SMARTMATIC (ö.a:datoriserat röstningssystem) inte kunde förlora. Men Maduro hade goda skäl att vara orolig. Stödet för Capriles hade enligt privata opinionsundersökningar av Jessy och Schemel börjat närma sig täten. Därför förbjöd han publicering av dessa undersökningar. Jorge Rodríguez vihöll att Maduro inte skulle oroa sig, för systemet var helt säkert och röstfiskekampanjerna skulle till sist smula sönder oppositionen precis som vid valet den 7 oktober 2012.

I stundens eufori trodde de, som sammansvurit sig mot det venezuelanska valsystemet, att de hade allt under kontroll. De avslöjanden som vi och andra hade gjort om bedrägeri hade neutraliserats. ”La Colina-gruppen” (ö.a: en militant vänstergrupp) hade fortfarande utrymme inom MUD (ö.a: oppositionsalliansen) och vägen låg öppen för stora framgångar med  sammansvärjningen tillsammans med bröderna Castro. Med storhetsdrömmar om ett befäst ”Fidel Castro imperie”1) kunde de inte föreställa sig ett misslyckande, det gällde bara att lägga i alla klutar för att få total och absolut makt. Venezuela skulle bli ett andra Kuba och Maduro, en Virrey, (ö.a: kolonial guvernör), som strävade efter att ta emot maktens spira från Raúl Castros händer.

Med dessa försäkringar förstod inte Maduro att han bara var som ett ”halmstrå” i vinden. Orkanen, som skulle bryta ut när valfusk uppdagades blev skoningslös. Han hade misstagit sig. Bedrägeriet var inte säkrat, fast många hade trott på historien om att SMARTMATICs systemet bara kunde ge resultat i slutet av valdagen och att systemet inte var dubbelriktat. Det var en ren och skär lögn avsedd för personer som inte känner till telematisk underrättelseverksamhet eller den senaste tekniken. Telematik handlar om förbindelser mellan telekommunikation och data. SMARTMATIC och CANTV är ett telematiskt system. De lögner som SMARTMATIC och valkommissionen CNE upprepade blev avslöjade, men regeringen nekade och avfärdade anklagelserna. Gruppen La Colina har försvarat regeringens position i denna fråga och har övertygad MUD om att SMARTMATIC systemet är ärligt, säkert, tillförlitligt och säkrat.

Två veckor innan valet den 14 april 2013 anlände en ny politisk flykting till USA, som hade flytt från Venezuelas statliga säkerhetstjänst. Det var Christopher Bello Ruiz, en elektronisk ingenjör som är expert på datasäkerhet och telematik. Denna ingenjör hade ett litet privat företag som hade gjort flera hemliga arbeten i Diosdado Cabellos (ö.a: parlamentets talman) datorer. Ett av hans sista uppdrag var ett kontrollarbete som Cabello hade beställt inom CNEs (ö.a: Valkommissionen) datanätverk. I det arbetet upptäckte Bello att det fanns hemliga nätverk som användes för att skicka illegala meddelanden. Det underliga var att dessa hemliga nätverk inte inkluderade de ansvariga inom CNE och att flera av de hemliga användarna fanns utanför CNEs installationer. Bello antecknade nycklarna för att bevaka dem under valdagen och för att kunna avslöja illegal användning av information.

Innan valet anklagades han av Diosdado Cabello för att ha avslöjat personlig information och Cabello uppmanade SEBIN (ö.a: Säkerhetstjänsten) och CICPC (ö.a: Polisens utredningsmyndighet) att börja undersöka honom. Bello fick veta att de höll på att koka ihop en riktig ”soppa” för att väcka misstankar mot honom och fängsla honom och han beslutade sig för att lämna landet. Denne ingenjör befinner sig i USA och söker politisk asyl. Christoper Bello har klassificerad information om det valfusk som genomfördes den 14 april som kan få inte bara CNE och PSUV (ö.a: chavisternas parti) att darra utan hela Venezuela. Denna information är i säkerhet och kommer att lämnas över till USAs myndigheter ifall något skulle hända Bello eller mig själv på grund av detta avslöjande.

CNE säger att maskinerna bara skickar uppgifter till sammanräkningscentrer i teleport strax efter stängningen av vallokalerna. Det är den information som de har, men som med fallet med den bedragne mannen, är det de som är de sista som får veta hur det ligger till. Överföringen görs vid slutet av valet, men hemligheten med fusket handlar om att det finns hemliga nätverk mellan SMARTMATICs maskiner och en hemlig central kontroll i Kuba, vars existens de ansvariga inom CNE inte känner till. På valdagen görs överföringar genom detta system i hemlighet och i realtid via två nätverk inom ett hemligt intranät, som har ett begränsat och utvalt antal användare.

Intranätet är ett sorts privat Internet som regeringar och stora företag har. Ett av dessa nätverk överför paket med uppgifter om röstningen i realtid. Under dagen går dessa uppgifter inte till CNE utan troligen till Kuba.

Ett ytterst hemligt nätverk med en grupp utvalda personer, som inte inkluderar de ansvariga inom CNE eller dess ledning, kommunicerar privat. Detta ”topphemliga” nätverk är ett kubanskt närverk och här ingår bara en eller två venezuelaner.

Genom det ”kubanska nätverket” överförs varje timme aktualiseringar av sammanlagda röster. En av användare är någon från chavisternas kampanjledning. Det betyder att denna kampanjledning vet hur många som har röstat och hur valet framskrider och hur många röster varje kandidat har. Med denna värdefulla hemliga och illegala information kan denna kampanjledning ta beslut för att försäkra sig om en slutlig seger i slutet av dagen. Så länge hemligheten kunde bevaras låg alltså spelet i deras händer.

Söndagen den 14 april använde Christoper Bello sina nycklar som han lyckades mata in i CNEs datasystem och bevakade det kubanska nätverket. Han fick informationer om hur röstningen framskred och gav mig informationen under dagen. Eftersom det var viktigt att tillkännage detta brott i säkerhetssystemet och att det var omöjligt att avslöja det inför regeringsmyndigheterna beslutade jag att göra det över mitt twitter @genpenaloza. I det ögonblicket ansåg jag att min medborgerliga plikt stod över förbudet att sprida informationen innan valurnorna stängdes. Uppenbarligen hade ett grupp bedragare tillgång till informationen och det var min plikt att avslöja brottet.

Under dagens lopp, fram till kl 5 på eftermiddagen visste jag hur det stod i sammanräkningen. Vid det klockslaget låg det på 3% till förmån för oppositionen. Därefter rapporterade Bello att han noterade en märklig explosion av röster för Maduro, som under bara några minuter ökade till nästan 9% fler än oppositionen när 13.600.000 röster hade räknats. Några minuter därefter sändes en nyhet där Jorge Rodríguez uppenbart nervös sa att 13.600 000 personer redan hade röstat och att allt gick bra. Hur kunde Rodríguez känna till hur många som hade röstat?

Strax innan stängningen av röstlokalerna rapporterade Bello till mig att han hade upptäckts av CNEs säkerhet och att hans tillträde hade blockerats. Innan han blev frånkopplad lyckades han tursamt nog avslöja att de höll på att reducera Maduros segermarginal, som då låg på ungeför 2%.

Ingenjör Bello har inlett arbetet med att söka politisk asyl och erbjuder kampanjledningen för oppositionen tillgång till den information han har. Bevisen för detta bedrägeri är i säkert förvar. Jag hoppas att ledningen för oppositionens kampanj tar kontakt med mig så snart som möjligt. Fallet Bello sällar sig nu till fallet Anthony Daquin, en systemingenjör, som är politisk flykting. Daquin hade också haft tillgång till CNEs system och röstsedelssystemet och reste t o m till Kuba för utbildning. Daquin lever i exil i USA och gjorde uttalanden i CNN innan valet. Detta alarmerade kubanerna som kontrollerar systemet. Nu bekräftar Bello de avslöjanden som jag har gjort sedan mer än ett år. Bello och Daquin är redo att förklara för oppositionens kampanjledning och deras tekniker och ge fler detaljer om valbedrägeriet och presentera sina bevis.

1) ”Imperiet Fidel” är min bok om Castros inblandning i Venezuela som har som mål att lägga beslag på vår olja. Den finns att köpa på Tecnociencia och Las Novedades.

*General Carlos Julio Peñaloza är f d kommendant i Venezuelas armé, som lämnat landet och numera lever i Miami. Hans blog är: ”Puesto de Combate para la Democracia” och Twitter: @genpenaloza.

____________________

 

Kommentarer


 Få en ny utmaning


 
21-10-2018KUBA: TIDEN STÅR STILLA. Av Eva Belfrage. + videos.
25-01-2018Kubanska präster i öppet brev till Raúl Castro: Tiden rinner iväg, det är dags för en fredlig förändring.
08-05-2017Cubazuela hotar den regionala säkerheten. Av Juan Antonio Blanco.
06-12-2016Spionernas och propagandans mästare Fidel Castro är död, men hans verksamhet i Sverige har inte upphört. Av Eva Belfrage.
02-12-2016Fidel Alexander "den förskräcklige" Castro, "större än superman" och "inte normal". Av Eva Belfrage.
02-10-2016Kristdemokratiskt Internationellt Center (KIC) om Sveriges samarbetsstrategi med Kuba om 90 miljoner kronor till år 2020: Glöm inte bort de förbjudna!
29-09-2016Debattinlägg av Erik Jennische i SVD om 90 miljoner-biståndet till Kuba. Replik från Statssekreterare Ulrik Modéer.
24-04-2016Kuba och effekterna av Obamas besök. Av Eva Belfrage.
06-03-2016Civil Rights Defenders: Varför får Castro bestämma, Margot Wallström? av Robert Hårdh och Erik Jennische.
06-11-2015Ekonomisk Expert: Den enda lösningen för Kuba är att avskaffa det kommunistiska systemet. EFE.
23-04-2015SVT Nyheter: Inflöde från väst skapar nya spänningar i Kuba.
27-03-2015Allvarliga varningssignaler från Kubas politiska polis mot känd oppositionsledare. Av Eva Belfrage.
23-02-2015Massarresteringar på femårsdagen av Orlando Zapatas Tamayos död i Castros gulag. Av Eva Belfrage.
18-02-2015Det latinamerikanska undantaget – massinvandring fungerar visst. Av Erik Jennische.
06-02-2015Dialogen mellan Kuba och USA har inletts. Av Eva Belfrage.
18-12-2014Opposition anser att uppgörelsen mellan Obama och Castro är ett förräderi mot demokratiska krafter på Kuba. Diario de Cuba.
05-11-2014Bröderna Castros dagar är räknade, men familjedynastin och militären planerar att ta över. Av Eva Belfrage.
29-09-2014Kubanen Yusnaby Pérez varnar venezolanerna för kvartersövervakning efter kubansk modell.
16-07-2014Hur fick svensken Aron Modig de avlidna kubanska dissidenternas mobiltelefoner? Detta frågar sig Angel Carromero i sin bok "Död under tvivelaktiga omständigheter". Av Eva Belfrage.
23-06-2014Castro-regimen satsar stort på kampanjer för hävande av amerikanskt embargo, men svär sig fri från människovärdiga reformer i Kuba, för att det ska ske. Av Eva Belfrage.
06-05-2014Venezuelas framtid i demokrati eller under socialistisk militärdiktatur? Av Eva Belfrage.
17-02-2014Protesterna i Venezuela: mot gatuvåld och kubanskt inflytande, och för en fri och demokratisk rättsstat. Av Eva Belfrage.
29-01-2014Operation rengöring, utrensning. Av Yoani Sánchez.
27-01-2014Karibisk komedi. Demokratiska länder inom CELAC borde opponera sig mot den kubanska regimen. El Comercio - ledare.
20-01-2014Kuba: "Den som förlorar hoppet, har ingenting mer att förlora". Av Kommendant Huber Matos, 95 år.
09-08-2013Svenska Dagbladet om den ökande massflykten från Kuba till USA.
22-07-2013Kubas vapensmuggling till Nordkorea kränker Panamas suveränitet och hotar fred och säkerhet. Av Huber Matos Benitez.
26-06-2013Biståndet till Kuba efter orkanen Sandy har inte nått befolkningen, som är desperat. Det kan explodera när som helst, säger kubansk präst. Av Juan O. Tamayo.
22-06-2013Raúl Castro går till anfall med machetes mot växande demokratirörelse. Av Eva Belfrage.
16-06-2013"Kubaniseringen" av Venezuela. Av José R. Cardenas.
08-06-2013Venezuela är ockuperat av Kuba. Av Antonio María Delgado.
29-05-2013Venezuela: Ändlös förödmjukelse. Av Milagros Socorro.
08-05-2013Seger för stor hungerstrejksaktion på Kuba. Av Eva Belfrage.
21-04-2013General Carlos Peñaloza avslöjar Castros tekniska styrning av valprocessen i Venezuela.
19-04-2013Venezuela vid farligt vägskäl. Av Eva Belfrage.
13-04-2013Vad har hänt med Chavez plan på självstyrande kommuner i Venezuela. Lars Palmgren rapporterar i Sveriges Radio Studio Ett.
04-04-2013Yoani Sánchez talar till exilkubanerna i Miami: Det finns inga vi och dom, bara vi. Vi är kubaner, därmed basta. Hjälp oss att riva muren av lögner och tystnad.
29-03-2013Kubas fattigdom drabbar särskilt svarta kvinnor. Av Juan Antonio Madrazo Luna.
13-03-2013Lars Palmgren, Sveriges Radio, ger inblickar i fenomenet Hugo Chávez.
10-03-2013Yoani Sánchez ute i världen och talar om Kuba. Av Eva Belfrage.
07-03-2013Sveriges Radios Lars Palmgren rapporterar från Kuba och berättar om informationsproblemen och hur de kringgås.
26-02-2013Våldsamma demonstrationerna mot Yoani Sánchez i Brasilien avslöjar Castros terror mot oliktänkande. Av Armando Chaguaceda.
19-02-2013Emigrerar kubaner av ekonomiska skäl? Av Roberto Álvarez Quiñones.
14-02-2013Kubas gamla tyranner. Av Eva Belfrage.
01-02-2013Utmärkt Lars Palmgren i Sveriges Radio om symbiosen Kuba-Venezuela.
18-01-2013Koleran har nu fått fäste i Havanna och turister varnas. Av Eva Belfrage.
14-01-2013Kuba vill behålla kontrollen över Venezuela efter Chávez. Av Carlos Alberto Montaner.
14-01-2013Kubas valsystem - bara för fårskallar. Av Pablo Pascual Méndez Piña.
07-01-2013Kubansk bilolycka: Àngel Carromero drogades till minnesförlust och Aron Modig sov. Hur länge ska denna kusliga fars pågå? Av Eva Belfrage.
03-01-2013Kubansk polis dödar papegoja för att trakassera ägaren, som försörjer sig på att visa fågeln för turister i Havanna. Av David Canela Piña.


¡VIVA
ALMAGRO ! Palabras sobre Cuba
del Secretario de la OEA Luís Almagro.


GUILLERMO MILÁN. EDITOR Y REDACTOR DE ESTA PÁGINA WEB: WWW.CUBADEMOCRACIAYVIDA.ORG

Eva Belfrage: Representante de la Unión Patriótica de Cuba (UNPACU) en Suecia. Editor and collaborator for the English/Swedish page of “Cuba Democracia y Vida”


Dr. Alberto Roteta Dorado. ARTÍCULOS Y OPINIONES. Colaborador de "CubaDemocraciayVida.org".

Dr Eloy González.

PEDRO CORZO. ARTICULOS Y OPINIONES.

Lcdo. Sergio Ramos. Artículos, Opiniones y Notas de Prensa.

Julio M. Shiling. Escritor, Periodista y Analista Político: ARTÍCULOS, OPINIONES, VIDEOS Y DOCUMENTOS.

JORGE HERNÁNDEZ FONSECA. ARTÍCULOS Y OPINIONES.

Alejandro Tur Valladares. ARTÍCULOS, NOTICIAS Y OPINIONES.

Lcdo. Abogado Frank Braña Fernández. ARTÍCULOS Y OPINIONES. Colaborador de "CubaDemocraciayVida.org".

Alfredo M. Cepero. Artículo, Documentos y Notas de Prensa.

PROFESOR JOSÉ VILASUSO: ARTICULOS, OPINIONES Y ENTREVISTAS.

historiador Rolando Gallardo. Cubano Asilado en Ecuador. Colaborador de esta web 100% cubana: Cuba Democracia y Vida.org

Félix José Hernández: Artículos y Fotorreportajes Culturales.

Marta M. Requeiro Dueñas. Escritora y Poetisa cubana: Artículos y Opiniones.

Carlos Díaz Olivera: Artículos y Opiniones.

GUILLERMO MILAN REYES. EDITOR Y REDACTOR DE ESTA PÁGINA WEB: "CUBA DEMOCRACIA Y VIDA. ORG"

ALFRDO PONG:CARICATURAS.

Desde Cuba: MARTHA BEATRIZ ROQUE CABELLO. Colaboradora de esta página Web "Cuba Democracia y Vida.ORG"

Dr. José Àngel Valdés García: Artículos y opiniones.

 Entrevistas realizadas a Guillermo Milán Reyes, editor y redactor de esta página Web "Cuba Democracia Y Vida, por varios periodistas de importantes periódicos en Maputo-Mozambique, a mediados del 2004.

SER CAMPESINO EN UN PAÍS LIBRE. ENTREVISTA AL SEÑOR ALF HOLMSTEN. Por: Guillermo Milán Reyes. Editor y redactor de "Cuba Democracia y Vida".
RESUMEN EN ESPAÑOL DE LA ENTREVISTA HECHA A GUILLERMO MILÁN POR EL PERIÓDICO SUECO " TIDNINGEN ÅNGERMANLAND"

DIARIO LA MARINA: PUEDES LEER NOTICIAS DESDE 1899 HASTA 1960.
ESPAÑOL:
Importante doc. UNPACU:
Programa Mínimo
y Proyecciones.

ENGLISH: 
A Minimal Programme and
Projections UNPACU.

Dr. DARSI FERRER. EN PAZ DESCANSE. TODOS LOS ARTÍCULOS Y NOTICIAS PUBLICADOS EN ESTA WEB.

Referencia en línea
Diccionario, enciclopedia y más
Palabra:
Buscar en:
Diccionario de español
Diccionario de inglés
Diccionario de alemán
Diccionario de francés
Diccionario de italiano
Diccionario de árabe
Diccionario de chino (S)
Diccionario de polaco
Diccionario de portugués
Diccionario de holandés
Diccionario de noruego
Diccionario de griego
Diccionario de ruso
Diccionario de turco
Sólo en inglés:


 
 
 
 
                     Video debajo                
        Breve Reseña de la historia     
        presidencial cubana.                
La Od
isea Castrista:
 VIDEO: RESEÑA DE LA HISTORIA PRESIDENCIAL CUBANA. LA ODISEA DEL CASTRISMO. Por Guillermo Milán. 20 de MAYO del 2018.
 
 
Canal YouTube de CDV.ORG
CANAL YOU TUBE DE CubaDemocracia y Vida.org
 

 Cuba: Derechos Humanos.
DERECHOS HUMANOS : HUMAN RIGHTS

CUBA: REPRESORES CUBANOS.
ESBIRROS CASTRISTAS
Cuba: PÁGINA PARA REGISTRAR A LOS REPRESORES O ESBIRROS DE LA TIRANÍA DE LOS CASTRO.

 
Presos Políticos de UNPACU
Presos Políticos de UNPACU

Cuba: Represión.
REPRESIÓN EN CUBA

Videos de UNPACU
CUBANOS DE A PIE OPINAN. VIDEOS REALIZADOS POR LA GLORIOSA UNPACU:

 Sobre el Mártir Oswaldo Payá:
OSWALDO PAYA SARDIÑAS: NOTAS DE PRENSA, DOCUMENTOS, VIDEOS, NOTICIAS.

Sobre Orlando Zapata.
ORLANDO ZAPATA TAMAYO. MÁRTIR DE CUBA. VIDEOS, ARTÍCULOS, OPINIONES, DOCUMENTOS Y NOTICIAS.

Cuba: Damas de Blanco.
DAMAS DE BLANCO

Noticias sobre Venezuela:
TODO SOBRE VENEZUELA.

Canal VIMEO de CDV.ORG
 Canal VIMEO de CubaDemocraciayVida.org

CLICK SOBRE ESTA FOTO PARA QUE VEA EL VIDEO DE LA ENTREVISTA A NUESTRA COMPATRIOTA Ramona Copello Castillo, madre del joven asesinado en los sucesos del 2003 en la lanchita de Regla..

LIBRO: "ASÍ SE VOTA EN CUBA" Cuba es
una pequeña Corea del Norte. A
utor,   
Leandro Querido. El libro está basado
en testimonios recogidos dentro de    
Cuba.  Click en la imagen debajo:        
 
Libro: "ASÍ  SE VOTA EN CUBA": Cuba es una pequeña Corea del Norte. Dijo el autor del libro Leandro Querido.

Haga CLIC AQUÍ para comprar el
libro  en la editorial de origen
.
 
 

ESCRITOR ELOY A. GONZÁLEZ:
NUEVO LIBRO
:
Notas sobre la
religiosidad del cubano
bajo una dictadura prolongada.
CLICK LA IMAGEN DEBAJO

NUEVO LIBRO DE ELOY A. GONZÁLEZ: Notas sobre la religiosidad del cubano bajo una dictadura prolongada.

La Habana bien vale unos Títulos
Por el Dr. Eloy A González.
CLICK SOBRE LA IMAGEN DEBAJO
“La Habana bien vale unos Títulos”. Una selección de artículos sobre Salud, Medicina y Educación Médica en Cuba. Por el Dr. Eloy A. González.

 

CLICK EN LA IMAGEN DEBAJO:
BIBLIOCUBA:  Crónicas coleccionables. Libros “Cartas a Ofelia” . Félix José Hernández

 

"Alma con Alas" 
Nuevo libro
de 
Marta M. Requeiro Dueñas.
Para comprar Click la imagen

 "LO QUE NO NOS MATÓ":
Para comprar este agradable
libro sobre la situación del
cubano de a pie, de Marta M.
Requeiro Dueñas, CLICK EN LA
IMAGEN DEBAJO.

LIBRO: "LO QUE NO NOS MATÓ". Marta M. Requeiro Dueñas

CLICK EN LA IMAGEN DEBAJO
PARA EL LIBRO EN INGLÉS.

 

 Click debajo y Compre este
hermoso libro de Manolo Pozo.
"Aurora-Poesía": Nuevo libro de Manolo Pozo. Escritor, Periodista Independiente, fue durante 14 años columnista del periódico "20 de Mayo", Ex-Prisionero Político cubano y Miembro del Nuevo Presidio Político Plantado.

 MOVIMIENTO CRISTIANO LIBERACION
EL BLOG DE DANILO MALDONADO, "EL SEXTO".
RADIO REPÚBLICA CUBA
ATeVe
ICLEP: INSTITUTO CUBANO POR LA LIBERTAD DE EXPRESIÓN Y PRENSA.
YUSNABY POST.
CUBANOS DE ADENTRO Y DE ABAJO
PUENTE DEMOCRATICO
VIDEOS DESDE CUBA: CRIOLLO "LBERAL".
PRO CUBA LIBRE
NEO CLUB
ARCHIVO CUBA
LIBERTAD DIGITAL
TELEVISIÓN ESPAÑOLA EN VIVO. TRES CANALES EN DIRECTO: CANAL 24H, CANAL 1 DE LA TVE Y CANAL DE DEPORTE.
BLOG DEL DR. MICHAEL LARRONDO: Médicos Disidentes sin Censura.
FOROFILO: Blog de Filosofía del Dr. Alberto Roteta Dorado.

 
Content Management System SimpleCMS

©2005-2019 Cuba Democracia y Vida.
E-mail: info@cubademocraciayvida.org