Cuba Democracia y Vida

La voz en Suecia de los cubanos cívicos de intramuros y del exílio

Editor y Redactor: Guillermo Milán Reyes, Miembro del Instituto Nacional de Periodismo Latinoamericano (INPL)

For more publications in English
or Swedish click on respective
flag above

Cantidad de Visitantes: 46 598 908

Google


 Enlaces
DIARIO DE CUBA
INFOBAE
BPI tv VIDEOS
LA PATILLA. WEB VENEZOLANA DE NOTICIAS.
CUBANET
EL PITAZO
NTN24 AMÉRICAS
NTN24 VENEZUELA: VIDEOS YOUTUBE
MARTÍ NOTICIAS
PÁGINA WEB OFICIAL DE UNPACU.
WEB DE YOUTUBE DE LA UNIÓN PATRIÓTICA DE CUBA LAS GLORIOSAS FUERZAS PACÍFICAS UNPACU.

PATRIA DE MARTI
MEDICINA CUBANA
PANAM POST: NOTICIAS Y ANALISIS DE LAS AMERICAS.
ESTADO DE SATS VIDEOS.
DIARIO LAS AMÉRICAS.COM
BLOG "VOZ DESDE EL DESTIERRO" DEL EX-PRESO POLÍTICO JUAN CARLOS HERRERA ACOSTA.
DOLAR TODAY
EL NACIONAL. CARACAS VENEZUELA.
UNIVERSO INCREIBLE- OSCAR SUAREZ
RELIGION EN REVOLUCION.
Observatorio Cubano de Derechos Humanos.
ABC.ES INTERNACIONAL
EL NUEVO HERALD
EL PAÍS
NACAN: VIDEOS DESDE CUBA.
FORO ANTITOTALITARIO FANTU
14 Y MEDIO. DIARIO HECHO EN CUBA.
Kubas gamla tyranner. Av Eva Belfrage.
  
14-02-2013

web/folder.asp?folderID=176

Kubas gamla tyranner

Av Eva Belfrage

14 februari 2013

web/folder.asp?folderID=176


När det stora egot Fidel Castro inte kunde hålla sig upprätt längre och förlorade det mesta av sitt förstånd, var lillebror Raúl Castro redo, även om motvilligt, att ta över makten och fullfölja hans planer och expansiva manipulationer internationellt och fortsätta att sparka mot fattiga och missnöjda och kväsa allt motstånd på Kuba.

I vilket tillstånd Fidel Castro än befinner sig, låter Raúl Castro honom framträda och bilden av den tidigare diktatorn med filmstjärnestatus förnedras. Det är nog inte fråga om ett utstuderat brodersmord, utan snarare att Raúl är helt undergiven sin äldre bror och tillmötesgår alla hans önskningar. Det kan handla om att publicera Fidels förvirrade tankar om världens undergång, om en grässort han har hittat i ett uppslagsverk som kan utrota hunger, eller att låta honom framträda när han överhuvudtaget inte kan tala utan sluddrar obegripligt framför kameror.

Kubanska barn och ungdomar har förmodligen svårt att hålla sig för gråt eller skratt inför åsynen av den gamle tyrannens skröplighet och det verkar som om internationella medier har ganska roligt, för de publicerar allt vad Fidel har för sig. Det är ju för Fidel Castro alla stora nyhetsbyråer är i Havanna och inte för att rapportera om kubanernas sorgliga tillvaro.

I det mesta har Raúl varit lojal mot sin storebror, men han har avskedat de flesta av Fidels närmaste män och valt sina egna, nästan uteslutande åldriga militärer.

Fidels expansiva internationella projekt har fått fortsätta. Det gäller framförallt kontrollen av det oljerika Venezuela i utbyte av läkare  och de envisa och tjatiga internationella kampanjerna mot USAs embargo och frigivningen av fem kubanska spioner i USA. Han fortsätter också att upprätthålla och stärka Fidels anti-amerikanska allianser i Latinamerika liksom de intensiva kontakterna med diktatoriska broderländer som Iran, Vitryssland, Syrien, Ryssland, Nordkorea, Kina och Vietnam. De afrikanska länderna håller han varma för den kubanska exporten av läkare, eftersom det är en riktigt lönsam slavhandel. Inflytandet i viktigare FN-organ, som WHO, UNESCO, UNICEF, och t o m FNs råd för mänskliga rättigheter, har han lyckats bibehålla tack vare den fortsatta läkareexporten och de olika antiamerikanska allianserna.

Internationella medier och kulturarbetare fortsätter att okritiskt stödja regimen främst på grund av deras förankringar i vänsterrörelser och deras allianser med Kuba, men också därför att de stora nyhetsbyråerna och TV bolagen inte kan vara kritiska mot regimen om de vill vara kvar i Havanna och rapportera om Fidel och hans långsamma utslocknande.

Liksom Fidel är Raúl uppenbart ointresserad av att förbättra de fattiga kubanernas levnadsvillkor. Men han har insett att det blir svårt att sitta kvar vid makten om den urusla ekonomin kollapsar helt och om det inte blir attraktivt ens för militärjuntan och den militära nomenklaturan att stanna kvar i landet. Får han militärerna emot sig, kan det bli svårt att klamra sig fast vid makten. Därför stänger han alltför kostsam och olönsam statlig verksamhet och låter de avskedade försörja sig bäst de kan, som skattebetalande tiggare och clowner för turister eller som kaféägare. Han försöker också attrahera utländskt kapital och tar stora lån för att fortsätta att göda militären, som idag kontrollerar större delen av det kubanska näringslivet. Men allt eftersom den ekonomiska krisen förvärras ökar rofferiet och korruptionen och affärer med Kubas militärer blir oftast kortsiktiga och misslyckade. Flera utländska affärsmän sitter idag i kubanska fängelser.

Den befolkning som inte tillhör den militära eliten eller partihierarkin, särskilt unga, fattiga och svarta ser inte någon framtid på Kuba och drömmer bara om att lämna landet. Välutbildade akademiker och intellektuella vill också ge sig av eftersom det inte finns några jobb och de känner sig instängda och utan framtid. De flesta tiger, lider och försöker överleva till den dag de vinner i det amerikanska lotteriet för visum eller har lyckats konstruera en hemmagjord flotte. Nu när regler och restriktioner för utresor har blivit något bättre, kommer det bli en ny utvandring från Kuba.

Men det finns också många som vill vara kvar i landet och som har slutat tiga. Många kämpar aktivt för en framtid på Kuba. Dissidenterna har blivit en stor, bred och mångfacetterad rörelse. Här ryms partier av olika schatteringar, fredliga aktivister som demonstrerar på gatorna, människorättsaktivister, bloggskribenter, intellektuella sammanslutningar, kvinnogrupper, miljögrupper, barngrupper, media producenter, nyhetsbyråer, biblioteksgrupper, religiösa grupper, konstnärer, musiker. Alla arbetar öppet och med fredliga metoder, men tar risken att misshandlas och fängslas för att de kräver mänskliga rättigheter och demokrati.

Dissidenterna har de senaste åren blivit allt effektivare i att rekrytera nya medlemmar, särskilt i de östra fattigaste regionerna av landet. Där hör det till vardagen att se aktivister marschera för frihet och demokrati, folk som läser affischer och slagord mot regimen på väggarna i stan eller glatt tar emot ett flygblad från en dissident. När vanligt folk har sociala problem vänder de sig numera till dissidenterna eftersom regimen inte bryr sig, utan mest kränker och förgriper sig mot fattiga och utsatta.

Regimen vägrar att lyssna på dissidenternas krav och svarar genom att slå vilt omkring sig. Varje dag grips oppositionella. Under 2012 var det över 6000 dissidenter som arresterades. Men fängelser kostar pengar och de kan inte fängsla så stora grupper utan att väcka uppmärksamhet utomlands. Istället grips dissidenter för några dagar eller veckor och endast på måfå väljs dissidenter ut som får längre fängelsestraff. Trots denna försiktighet har antalet politiska fångar fördubblats på ett år och uppgår nu till minst 90. Men fängelserna är överfyllda av s k vanliga fångar, som för det mesta har dömts på mycket lösa grunder eller utan att ha begått något brott överhuvud taget.

Dissidenterna terroriseras också genom att en stor apparat av politiska poliser ständigt är dem i hälarna, bevakar dem och avlyssnar deras telefoner. Särskilda hat- och lynchkampanjer genomförs av politiska polisen och deras paramilitärer mot dissidenter och deras hem, där de anfalls med stenar, knivar, järnrör, och trots koleraepidemi som härjar i landet, också djur- och människoexkrementer. Ibland förstör de dissidenters hus helt och hållet. De drar sig inte heller för intrång i hemmen och de ger sig på inredning och stjäl attraktiva saker. De har också order att misshandla dissidenternas familjer även om det är barn och gamla.

Det senaste och ruskigaste exemplet är ett fall i Santiago de Cuba där den politiska polisen grep en ung medlem i den fredliga människorättsorganisationen Damerna i Vitt och tog henne till en undangömd cell och sövde ned henne. Alla tecken tyder på att de våldtog henne där i nedsövt tillstånd. Något sådant kan inte ske på Kuba utan godkännande uppifrån och därför kommer detta fall aldrig att kunna utredas. Kvinnan kan inte heller få adekvat vård.

När det gäller våld och förtryck mot det egna folket fortsätter Raúl Castro i sin storebrors fotspår. Själv har han ju också en egen meritlista som genomförare av broderns order och 54 år som chef för armén och inrikesministeriet. Listan på de brott som har begåtts av tyrannerna Castro är skrämmande: tortyr och avrättningar, koncentrationsläger för homosexuella och religiösa, fängslanden av tiotusentals oskyldiga under omänskliga förhållanden, lynchningar och terror mot oliktänkande.

Det sägs att tyranner blir grymmare med åren och det stämmer nog när det gäller Raul Castro. Som gammal inbiten militär har han väldigt svårt att föreställa sig fredliga lösningar på konflikter och kommer nog aldrig att inse att han kan prata med sina motståndare och kritiker. Mot det växande interna missnöje som råder på Kuba idag och mot oliktänkande, tycks Raúl Castros strategi vara att öka förtrycket och det är oroväckande att se hur våldet från den politiska polisen och dess paramilitära organisation stegras för var dag och nu släpps loss på ett nästan okontrollerbart sätt. Det kan bli väldigt farligt.

Den närmaste tiden med den åldrande 80-årige tyrannen Raúl Castro, ser alltså ut att bli våldsam och mörk. Ingen ska tro att det hjälper om Fidel Castro avlider. Lillebror Raúl kommer att vara lojal och trogen sin tyranniske bror och hans idéer ända in till sin egen död.

___________________

 

Kommentarer


 Få en ny utmaning


 
21-10-2018KUBA: TIDEN STÅR STILLA. Av Eva Belfrage. + videos.
25-01-2018Kubanska präster i öppet brev till Raúl Castro: Tiden rinner iväg, det är dags för en fredlig förändring.
08-05-2017Cubazuela hotar den regionala säkerheten. Av Juan Antonio Blanco.
06-12-2016Spionernas och propagandans mästare Fidel Castro är död, men hans verksamhet i Sverige har inte upphört. Av Eva Belfrage.
02-12-2016Fidel Alexander "den förskräcklige" Castro, "större än superman" och "inte normal". Av Eva Belfrage.
02-10-2016Kristdemokratiskt Internationellt Center (KIC) om Sveriges samarbetsstrategi med Kuba om 90 miljoner kronor till år 2020: Glöm inte bort de förbjudna!
29-09-2016Debattinlägg av Erik Jennische i SVD om 90 miljoner-biståndet till Kuba. Replik från Statssekreterare Ulrik Modéer.
24-04-2016Kuba och effekterna av Obamas besök. Av Eva Belfrage.
06-03-2016Civil Rights Defenders: Varför får Castro bestämma, Margot Wallström? av Robert Hårdh och Erik Jennische.
06-11-2015Ekonomisk Expert: Den enda lösningen för Kuba är att avskaffa det kommunistiska systemet. EFE.
23-04-2015SVT Nyheter: Inflöde från väst skapar nya spänningar i Kuba.
27-03-2015Allvarliga varningssignaler från Kubas politiska polis mot känd oppositionsledare. Av Eva Belfrage.
23-02-2015Massarresteringar på femårsdagen av Orlando Zapatas Tamayos död i Castros gulag. Av Eva Belfrage.
18-02-2015Det latinamerikanska undantaget – massinvandring fungerar visst. Av Erik Jennische.
06-02-2015Dialogen mellan Kuba och USA har inletts. Av Eva Belfrage.
18-12-2014Opposition anser att uppgörelsen mellan Obama och Castro är ett förräderi mot demokratiska krafter på Kuba. Diario de Cuba.
05-11-2014Bröderna Castros dagar är räknade, men familjedynastin och militären planerar att ta över. Av Eva Belfrage.
29-09-2014Kubanen Yusnaby Pérez varnar venezolanerna för kvartersövervakning efter kubansk modell.
16-07-2014Hur fick svensken Aron Modig de avlidna kubanska dissidenternas mobiltelefoner? Detta frågar sig Angel Carromero i sin bok "Död under tvivelaktiga omständigheter". Av Eva Belfrage.
23-06-2014Castro-regimen satsar stort på kampanjer för hävande av amerikanskt embargo, men svär sig fri från människovärdiga reformer i Kuba, för att det ska ske. Av Eva Belfrage.
06-05-2014Venezuelas framtid i demokrati eller under socialistisk militärdiktatur? Av Eva Belfrage.
17-02-2014Protesterna i Venezuela: mot gatuvåld och kubanskt inflytande, och för en fri och demokratisk rättsstat. Av Eva Belfrage.
29-01-2014Operation rengöring, utrensning. Av Yoani Sánchez.
27-01-2014Karibisk komedi. Demokratiska länder inom CELAC borde opponera sig mot den kubanska regimen. El Comercio - ledare.
20-01-2014Kuba: "Den som förlorar hoppet, har ingenting mer att förlora". Av Kommendant Huber Matos, 95 år.
09-08-2013Svenska Dagbladet om den ökande massflykten från Kuba till USA.
22-07-2013Kubas vapensmuggling till Nordkorea kränker Panamas suveränitet och hotar fred och säkerhet. Av Huber Matos Benitez.
26-06-2013Biståndet till Kuba efter orkanen Sandy har inte nått befolkningen, som är desperat. Det kan explodera när som helst, säger kubansk präst. Av Juan O. Tamayo.
22-06-2013Raúl Castro går till anfall med machetes mot växande demokratirörelse. Av Eva Belfrage.
16-06-2013"Kubaniseringen" av Venezuela. Av José R. Cardenas.
08-06-2013Venezuela är ockuperat av Kuba. Av Antonio María Delgado.
29-05-2013Venezuela: Ändlös förödmjukelse. Av Milagros Socorro.
08-05-2013Seger för stor hungerstrejksaktion på Kuba. Av Eva Belfrage.
21-04-2013General Carlos Peñaloza avslöjar Castros tekniska styrning av valprocessen i Venezuela.
19-04-2013Venezuela vid farligt vägskäl. Av Eva Belfrage.
13-04-2013Vad har hänt med Chavez plan på självstyrande kommuner i Venezuela. Lars Palmgren rapporterar i Sveriges Radio Studio Ett.
04-04-2013Yoani Sánchez talar till exilkubanerna i Miami: Det finns inga vi och dom, bara vi. Vi är kubaner, därmed basta. Hjälp oss att riva muren av lögner och tystnad.
29-03-2013Kubas fattigdom drabbar särskilt svarta kvinnor. Av Juan Antonio Madrazo Luna.
13-03-2013Lars Palmgren, Sveriges Radio, ger inblickar i fenomenet Hugo Chávez.
10-03-2013Yoani Sánchez ute i världen och talar om Kuba. Av Eva Belfrage.
07-03-2013Sveriges Radios Lars Palmgren rapporterar från Kuba och berättar om informationsproblemen och hur de kringgås.
26-02-2013Våldsamma demonstrationerna mot Yoani Sánchez i Brasilien avslöjar Castros terror mot oliktänkande. Av Armando Chaguaceda.
19-02-2013Emigrerar kubaner av ekonomiska skäl? Av Roberto Álvarez Quiñones.
14-02-2013Kubas gamla tyranner. Av Eva Belfrage.
01-02-2013Utmärkt Lars Palmgren i Sveriges Radio om symbiosen Kuba-Venezuela.
18-01-2013Koleran har nu fått fäste i Havanna och turister varnas. Av Eva Belfrage.
14-01-2013Kuba vill behålla kontrollen över Venezuela efter Chávez. Av Carlos Alberto Montaner.
14-01-2013Kubas valsystem - bara för fårskallar. Av Pablo Pascual Méndez Piña.
07-01-2013Kubansk bilolycka: Àngel Carromero drogades till minnesförlust och Aron Modig sov. Hur länge ska denna kusliga fars pågå? Av Eva Belfrage.
03-01-2013Kubansk polis dödar papegoja för att trakassera ägaren, som försörjer sig på att visa fågeln för turister i Havanna. Av David Canela Piña.


¡VIVA
ALMAGRO ! Palabras sobre Cuba
del Secretario de la OEA Luís Almagro.


GUILLERMO MILÁN. EDITOR Y REDACTOR DE ESTA PÁGINA WEB: WWW.CUBADEMOCRACIAYVIDA.ORG

Eva Belfrage: Representante de la Unión Patriótica de Cuba (UNPACU) en Suecia. Editor and collaborator for the English/Swedish page of “Cuba Democracia y Vida”


Dr. Alberto Roteta Dorado. ARTÍCULOS Y OPINIONES. Colaborador de "CubaDemocraciayVida.org".

Dr Eloy González.

PEDRO CORZO. ARTICULOS Y OPINIONES.

Lcdo. Sergio Ramos. Artículos, Opiniones y Notas de Prensa.

Julio M. Shiling. Escritor, Periodista y Analista Político: ARTÍCULOS, OPINIONES, VIDEOS Y DOCUMENTOS.

JORGE HERNÁNDEZ FONSECA. ARTÍCULOS Y OPINIONES.

Alejandro Tur Valladares. ARTÍCULOS, NOTICIAS Y OPINIONES.

Lcdo. Abogado Frank Braña Fernández. ARTÍCULOS Y OPINIONES. Colaborador de "CubaDemocraciayVida.org".

Alfredo M. Cepero. Artículo, Documentos y Notas de Prensa.

PROFESOR JOSÉ VILASUSO: ARTICULOS, OPINIONES Y ENTREVISTAS.

historiador Rolando Gallardo. Cubano Asilado en Ecuador. Colaborador de esta web 100% cubana: Cuba Democracia y Vida.org

Félix José Hernández: Artículos y Fotorreportajes Culturales.

Marta M. Requeiro Dueñas. Escritora y Poetisa cubana: Artículos y Opiniones.

Carlos Díaz Olivera: Artículos y Opiniones.

GUILLERMO MILAN REYES. EDITOR Y REDACTOR DE ESTA PÁGINA WEB: "CUBA DEMOCRACIA Y VIDA. ORG"

ALFRDO PONG:CARICATURAS.

Desde Cuba: MARTHA BEATRIZ ROQUE CABELLO. Colaboradora de esta página Web "Cuba Democracia y Vida.ORG"

Dr. José Àngel Valdés García: Artículos y opiniones.

 Entrevistas realizadas a Guillermo Milán Reyes, editor y redactor de esta página Web "Cuba Democracia Y Vida, por varios periodistas de importantes periódicos en Maputo-Mozambique, a mediados del 2004.

SER CAMPESINO EN UN PAÍS LIBRE. ENTREVISTA AL SEÑOR ALF HOLMSTEN. Por: Guillermo Milán Reyes. Editor y redactor de "Cuba Democracia y Vida".
RESUMEN EN ESPAÑOL DE LA ENTREVISTA HECHA A GUILLERMO MILÁN POR EL PERIÓDICO SUECO " TIDNINGEN ÅNGERMANLAND"

DIARIO LA MARINA: PUEDES LEER NOTICIAS DESDE 1899 HASTA 1960.
ESPAÑOL:
Importante doc. UNPACU:
Programa Mínimo
y Proyecciones.

ENGLISH: 
A Minimal Programme and
Projections UNPACU.

Dr. DARSI FERRER. EN PAZ DESCANSE. TODOS LOS ARTÍCULOS Y NOTICIAS PUBLICADOS EN ESTA WEB.

Referencia en línea
Diccionario, enciclopedia y más
Palabra:
Buscar en:
Diccionario de español
Diccionario de inglés
Diccionario de alemán
Diccionario de francés
Diccionario de italiano
Diccionario de árabe
Diccionario de chino (S)
Diccionario de polaco
Diccionario de portugués
Diccionario de holandés
Diccionario de noruego
Diccionario de griego
Diccionario de ruso
Diccionario de turco
Sólo en inglés:


 
 
 
 
                     Video debajo                
        Breve Reseña de la historia     
        presidencial cubana.                
La Od
isea Castrista:
 VIDEO: RESEÑA DE LA HISTORIA PRESIDENCIAL CUBANA. LA ODISEA DEL CASTRISMO. Por Guillermo Milán. 20 de MAYO del 2018.
 
 
Canal YouTube de CDV.ORG
CANAL YOU TUBE DE CubaDemocracia y Vida.org
 

 Cuba: Derechos Humanos.
DERECHOS HUMANOS : HUMAN RIGHTS

CUBA: REPRESORES CUBANOS.
ESBIRROS CASTRISTAS
Cuba: PÁGINA PARA REGISTRAR A LOS REPRESORES O ESBIRROS DE LA TIRANÍA DE LOS CASTRO.

 
Presos Políticos de UNPACU
Presos Políticos de UNPACU

Cuba: Represión.
REPRESIÓN EN CUBA

Videos de UNPACU
CUBANOS DE A PIE OPINAN. VIDEOS REALIZADOS POR LA GLORIOSA UNPACU:

 Sobre el Mártir Oswaldo Payá:
OSWALDO PAYA SARDIÑAS: NOTAS DE PRENSA, DOCUMENTOS, VIDEOS, NOTICIAS.

Sobre Orlando Zapata.
ORLANDO ZAPATA TAMAYO. MÁRTIR DE CUBA. VIDEOS, ARTÍCULOS, OPINIONES, DOCUMENTOS Y NOTICIAS.

Cuba: Damas de Blanco.
DAMAS DE BLANCO

Noticias sobre Venezuela:
TODO SOBRE VENEZUELA.

Canal VIMEO de CDV.ORG
 Canal VIMEO de CubaDemocraciayVida.org

CLICK SOBRE ESTA FOTO PARA QUE VEA EL VIDEO DE LA ENTREVISTA A NUESTRA COMPATRIOTA Ramona Copello Castillo, madre del joven asesinado en los sucesos del 2003 en la lanchita de Regla..

LIBRO: "ASÍ SE VOTA EN CUBA" Cuba es
una pequeña Corea del Norte. A
utor,   
Leandro Querido. El libro está basado
en testimonios recogidos dentro de    
Cuba.  Click en la imagen debajo:        
 
Libro: "ASÍ  SE VOTA EN CUBA": Cuba es una pequeña Corea del Norte. Dijo el autor del libro Leandro Querido.

Haga CLIC AQUÍ para comprar el
libro  en la editorial de origen
.
 
 

ESCRITOR ELOY A. GONZÁLEZ:
NUEVO LIBRO
:
Notas sobre la
religiosidad del cubano
bajo una dictadura prolongada.
CLICK LA IMAGEN DEBAJO

NUEVO LIBRO DE ELOY A. GONZÁLEZ: Notas sobre la religiosidad del cubano bajo una dictadura prolongada.

La Habana bien vale unos Títulos
Por el Dr. Eloy A González.
CLICK SOBRE LA IMAGEN DEBAJO
“La Habana bien vale unos Títulos”. Una selección de artículos sobre Salud, Medicina y Educación Médica en Cuba. Por el Dr. Eloy A. González.

 

CLICK EN LA IMAGEN DEBAJO:
BIBLIOCUBA:  Crónicas coleccionables. Libros “Cartas a Ofelia” . Félix José Hernández

 

"Alma con Alas" 
Nuevo libro
de 
Marta M. Requeiro Dueñas.
Para comprar Click la imagen

 "LO QUE NO NOS MATÓ":
Para comprar este agradable
libro sobre la situación del
cubano de a pie, de Marta M.
Requeiro Dueñas, CLICK EN LA
IMAGEN DEBAJO.

LIBRO: "LO QUE NO NOS MATÓ". Marta M. Requeiro Dueñas

CLICK EN LA IMAGEN DEBAJO
PARA EL LIBRO EN INGLÉS.

 

 Click debajo y Compre este
hermoso libro de Manolo Pozo.
"Aurora-Poesía": Nuevo libro de Manolo Pozo. Escritor, Periodista Independiente, fue durante 14 años columnista del periódico "20 de Mayo", Ex-Prisionero Político cubano y Miembro del Nuevo Presidio Político Plantado.

 MOVIMIENTO CRISTIANO LIBERACION
EL BLOG DE DANILO MALDONADO, "EL SEXTO".
RADIO REPÚBLICA CUBA
ATeVe
ICLEP: INSTITUTO CUBANO POR LA LIBERTAD DE EXPRESIÓN Y PRENSA.
YUSNABY POST.
CUBANOS DE ADENTRO Y DE ABAJO
PUENTE DEMOCRATICO
VIDEOS DESDE CUBA: CRIOLLO "LBERAL".
PRO CUBA LIBRE
NEO CLUB
ARCHIVO CUBA
LIBERTAD DIGITAL
TELEVISIÓN ESPAÑOLA EN VIVO. TRES CANALES EN DIRECTO: CANAL 24H, CANAL 1 DE LA TVE Y CANAL DE DEPORTE.
BLOG DEL DR. MICHAEL LARRONDO: Médicos Disidentes sin Censura.
FOROFILO: Blog de Filosofía del Dr. Alberto Roteta Dorado.

 
Content Management System SimpleCMS

©2005-2019 Cuba Democracia y Vida.
E-mail: info@cubademocraciayvida.org